Изцяло непроходима е пресечките на Рогошко шосе, известна в Пловдив като най-разбития път под тепетата, видя репортер на TrafficNews. Невъзможно е преминаването по трасето с автомобил, изключение прави източният тротоар. Последният също е на път да изчезне.

Колите, които се опитват да стигнат до фирмите в района са принудени да се предвижват по тротоара, който свършва до дружеството за такси услуги. От там хората са принуди или да поемат пеш или да рискуват да трошат окачването на превозните си средства. Отново на част от капаците по шахтите липсват, а огромните кратери са покрити с над 20 сантиметра вода.

TrafficNews многократно сме показвали покъртителното състояние на пътя и редица автомобили, разбити от дупките. Обичайно след това неравностите се запълват, но скоро пак се отварят.

За проблемът са започнати и институциите след десетки жалби и сигнали на бизнесмени и работници от близките фирми. Нещо повече – пловдивчани се организират във Фейсбук за протест заради състоянието на пътя, като дори смятат да заведат колективен иск. До момента над 170 души от групата в социалната мрежа са заявили желание да се включат в иска, като той е за незабавен ремонт на входно-изходната артерия.

Пловдивската управа чу молбите на хората и нареди ремонтът на Рогошко шосе като приоритет за следващата си капиталова програма. Така в първия работен ден на годината започва ремонт на компрометираните участъци. Строителните дейности ще обхванат частта от моста на Адата до табелата за изхода на града, което около 1, 2 км. От днес започват подготовката по фрезоване, почистване и поставяне на указателни и обезопасителни табели.

Зико нареди авариен ремонт на Рогошко шосе, започват още днесПървоначално ще закърпят частично шосето, предстои обществена поръчка за цялостен ремонт

На 31 май такси пропадна в отворената шахта - необезопасена и скрита под огромните локви. В началото на юни пък същото съоръжение, отново бе необезопасено и "глътна" миниван. 

Инцидент по най-разбития път в Пловдив: Кола пропадна в замаскирана шахта

 

„Черната дупка" в Пловдив отново погълна автомобил, вероятно няма и да е последният