Кола пропадна в шахта на една от пресечките на Рогошко шосе, която води до няколко от най-големите пловдивски предприятия. От години трасето е компроментирано и бе въпрос на време да се случи подобен инцидент.

Така до днес, около 12:00 часа, когато колата на Иван се отзовала в огромната дупка.

„Бях до фирмата, към която работя, за да си платя ефира. След това тръгнах да работя. Докато се връщах към Рогошко шосе, карайки бавно и уж внимателно, се чу страшен удар и лявата страна на колата ми пропадна”, разказва Иван Вангелов. Таксиметровият водач добави още, че по цялата отсечка има локви и дупката е останала скрита за водачите.

„Усети се, че нещо пропада заедно с гумата. Когато отворих вратата, видях че водата се оттича. Реално дупката бе пълна с боклуци и клони, които са спирали водата да се оттича. В момента няма как да извадим колата. Нужда ни е техника и в частност кран, тъй като пътна помощ надали ще може да издърпа колата”, разказва още Вангелов.

На мястото на инцидента пристигна екип на Пътна полиция. Иван Вангелов бе изпробван за алкохол, като резултатът бе отрицателен. След това униформените започнаха да изготвят протокола за инцидента.

Междувременно намясто се събраха работещи в районна. Те не скриха гнева си от състоянието на пътя, който по думите им от години е в трагично състояние от години.

„Не помним вече колко сигнали сме писали до район „Северен” и до голяма община, още от 2017 година. Имахме подписки, правихме дори и протест, затворихме Рогошко шосе. Резултатът – от ден на ден все по-зле става пътя. Тук сме много фирми, някои от тях са генерират стотици хиляди, а път – няма”, заяви служител на таксиметровата компания.

От близките фирми хората разказаха, че още преди време служители от местната администрация са посещавали терена, но са обяснявали, че няма средства за ремонт.

Междувременно днес Иван няма да излезе да работи. Той ще прекара деня в попълване на документи, нерви и ходене по сервизи. Материалните щети по колата на Вангелов са сериозни.

"Джантата е крива, гумата - за нищо не става. Предната броня и прага са счупени, както и окачването. Стотици левове ще ми струва ремонта", завършва Иван.

Както споменахме, въпрос на време беше да се случи тежък инцидент по разбития път. Многократно медията ни е показвала огромните ями, изяденият чакъл и асфалт и пропадналите шахти.

Последният материал на TrafficNews бе в дните около Великден. Още тогава въпросната шахта, в която е пропаднал Иван, бе без шахта и необезопасена. Единствено изсъхнал клон сигнализираше за опасността по пътя.

Улицата от ден на ден е във все по-тежко състояние, като тя обслужва Дунпак Родина, ПИМК и още няколко големи фирми.  Въпреки че те генерират средства в публичните бюджети,  обратна инвестиция в инфраструктурата, която е общинска, е оставена в покъртително състояние.

Самото Рогошко шосе също има нужда от спешен ремонт.  Проект за реконструкцията на пътя, заедно с пресечките има, но пари – не.

Бейрут? Не, това е улица в Пловдив, водеща до предприятия, генериращи милиони в бюджетаПоложението на Рогошко шосе и свързващите й улици e покъртително