Строителната фирма „ИСА – 2000” ще направи дългоочакваната реконструкция на Рогошко шосе. Комисията към Община Пловдив е отворила ценовата оферта единствено на фирмата на Юлиян Инджов, а другите три фирми са били отстранени – „Парсек груп”, „Европейски пътища” и консорциум „Адата 22” с участници „Вейл конструкции” и „София асфалт”.

Компанията бе избрана и за реконструкцията на Голямоконарско шосе по същия начин – останалите фирми бяха отстранени. Третата поръчка, която бе спечелена от фирмата този мандат – пробива на Водната палата, пак бе единствената допусната до финала.  Там обаче е много вероятно договорът да бъде развален и проектът да не се реализира.

"ИСА – 2000” ще строи вътрешната магистрала на Пловдив за 16 млн. леваОбщина Пловдив е отстранила другите две компании, подали оферта за Голямоконарско шосе

Едва ли ще има рестарт на пробива на Водната палата, заемът – трудно ще бъде пренасоченОбщинският съвет ще гледа предложението след Нова година, срокът за нови обекти няма как да бъде спазен

По всяка вероятност обаче и за двете шосета ще има жалби, което значи, че ремонтите едва ли ще стартират по-рано от пролетта.

Строителните  дейности ще обхванат участъка от моста на Адата  до землищна граница на град Пловдив. В поръчката е и обслужващата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „Марица – Север“.

Дейностите  включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка,  осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.  Също така  нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветление.  Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица.

Това не са кадри на Луната от „Артемис” – Рогошко шосе е!Състоянието на входно-изходната артерия на Пловдив е все по-покъртително, избират фирма до дни