134 магистър-фармацевти от Медицински университет – Пловдив ще получат дипломите си на тържествена церемония на 17 април в зала „България“ на Международния панаир. 14 от тях са чужденци или с двойно гражданство. Началото на промоцията на 16-ия випуск на Фармацевтичния факултет е 11 часа.

С отличен успех от следването и държавните изпити са шестима студенти.

Сред тях е и първенецът на випуска Михаела Попова, чийто успех от обучението е 5,92, а от държавните изпити – 6,00. Михаела бе сред петимата млади учени, избрани да представят България на 72-ата среща с Нобелови лауреати по физиология и медицина в Линдау (Германия) през декември 2022 г. В международното събитие, което се провежда от 1951 г., участваха 40 носители на най-престижното отличие за наука и над 600 талантливи млади учени от цял свят. Всеки участник може да се включи в срещите само веднъж, но остава постоянен член на мрежата на възпитаниците на Линдау и посланик на научния диалог. Именно Германия избира, за да продължи обучението и научната си кариера отличничката на випуска. В момента тя проучва кой университет да избере за докторантурата си, която ще е в областта на биохимията.

Водещ на тържествената промоция ще е доц. Диана Карчева-Бахчеванска, дф, а промотор -  дългогодишният преподавател проф. д-р Людмил Пейчев, дм, мзм.