Ледената пързалка и тази година ще бъде на площад „Централен”,  като вече първите елементи от нея са доставени. Очаква се в следващите дни да започне монтажът на съоръжението, като най-вероятно тя ще заработи след 10 декември.  Очакванията са атракцията да остане до края на януари.

Тази година Община Пловдив оглежда три локации за съоръжението. Освен площада пред Партийния дом, друга опция бе над подлеза на Гладстон. Там обаче ще има коледен базар и поради това е отпаднало като опция. Другата – Братската могила, пък се е оказала неподходяща, защото няма нужното електрозахранване.

По време на брифинг кметът Костадин Димитров заяви, че от Община Пловдив ще бъдат безкомпромисни спрямо фирмата. Преди две години ледената пързалка причини щети по площада, поради което през миналата година нямаше атракцион.

„Ако има дори минимални щети, които не се поемат, повече тази фирма няма да има място в Пловдив”, каза кметът. Тогава той допълни, че ще иска 100 000 лева застраховка, както и допълнителна хидроизолация, за да заработи съоръжението .