Младият художник Цветелина Велкова откри втората си самостоятелна изложба. Експозицията “Цвят и Сянка” показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика.
Приятели и гости на младия творец уважиха събитието в Културния център на радио Пловдив.
 
Какво каза художничката Цветелина Велкова – вижте във видеото:
 

 

Изложбата е подредена по покана на на Дружеството на пловдивските художници.

"Идеята е в изложбената зала на Радио Пловдив да гостуват млади членове на ДПХ", коментира председателят на Дружеството Лидия Симеонова.

Цветелина Велкова е завършила АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив с магистратура по ,,Графика“ при доцент Владимир Генадиев, има и степен бакалавър, със специалност ,,Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, специализация по графика. Преди това се е обучавала в СХУ за ИИ ,,Цанко Лавренов“ /дн. НХГ ,,Цанко Лавренов“/ в Пловдив със специалност скулптура. 
Тя е художник, скулптор и учител по изобразително изкуство. Има пет години професионален опит като преподавател по изобразително изкуство в СУ “П.Р. Славейков” в Кричим. 

„Изкуството е моят живот“, казва младата художничка.

Участвала е в общи изложби в Пловдив, Асеновград, в Посолството на Република България в Париж, Франция, а изложбата „Цвят и Сянка“ е втората й самостоятелна изложба. 

Цветелина Велкова твори в сферата на изящните изкуства, като използва различни техники и материали – маслена живопис, акварелна техника, акрилни бои; графични отпечатъци от различни техники – висок, дълбок и повърхнен печат; рисунки с туш и перо, пастели, въглен и креда и други. Изработва своите творби по авторски идеи, проекти и рисунки от натура. Рисува пейзажи, портрети, натюрморти, фигурални композиции и икони.

Изложбата ще остане в Културния център на радио Пловдив до началото на април.