Бездомници създават мизерия на кръстовище в Пловдив. Мъжете най-редовно пият, хранят се, а след това си изхвърлят отпадъците на тротоара, който се е превърнал в техен дом. Става въпрос за тротоар, намиращ се на кръстовището на улиците „Драган Цанков” и „Любен Каравелов”, а за това сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в района.

Те разказаха, че отпадъците, които изхвърлят далеч не са най-неприятното нещо, което можете да видите там. Според тях бездомниците най-редовно уринират и извършват други нужди директно на тротоара, което е изключително неприятно, споделят живущите в района.

Освен, че е мръсно има и има доста отблъскваща миризма, другото което ги напряга е това, че когато се напият, бездомниците започват да се карат и да крещят през нощта под апартаментите им, което им пречи на спят нормално.

„Един от тях е инвалид. Хората в квартала им носят храна, в което няма нищо лошо. Лошото е, че след това всички тези опаковки, кутии, торбички и бутилки биват разпилявани по тротоара, който е омазан с всякакви манджи и други екстри. Подавали сме сигнали до Общинска полиция, но те продължават да са тук. Доста е неприятно и е крайно време да се вземат някакви мерки”, споделят читателите ни.

Предадохме сигнала до зам.-кмета по “Обществен ред и сигурност” Ангел Славов, който увери, че ще изпрати екип на място, който да извърши проверка.