Общинският съвет се събира на извънредна сесия, за да посочи временно изпълняващите районни кметове до края на предизборната кампания. Петима от райкметовете са кандидати за нови мандати или за местния парламент. Единствено този на „Южен” Костадин Язов не е кандидат на тези местни избори.

За „Централен”, където Георги Стаменов се явява за нов мандат, начело ще застане Гергана Златкова. В „Северен”, където Стоян Алексиев се вдигана от друга партия, след като не бе посочен от ГЕРБ, временно кмет ще е Петър Абаджиев.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров е кандидат за градоначалник, като там начело ще застане зам.-кметът Веселина Стоянова – Анастасова.

За районите „Източен” и „Западен” кметовете Иван Стоянов и Димитър Колев са в листата за Общинския  съвет. Там постовете им до избора на нов и кметове ще са съответно Василка Чопкова и Георги Георгиев.  

Общинският съвет ще гласува и проектобюджета за 2024 година, както и бюджетната прогноза за следващите три бюджетни години. От данните по точката става ясно, че в началото на годината дългът на Община Пловдив е бил 47 млн. лева, а към края на годината той вече е 95,5 млн. лева.

Следващата година ще бъде и най-високата стойността на дълга на градските власти, като той ще бъде 104 млн. лева. Оттогава ще започне и неговото погасяване, като за това са нужни по 10 млн. лева от общинския бюджет.

Две декларации срещу събарянето на Бетонния мост също ще се разглеждат на сесията.  Едната е от ГЕРБ, а другата от групите, издигнали Славчо Атанасов за кмет.

Очаквайте подробности!