Пловдивчанка сигнализира за съмнителен мъж, за когото твърди, че преследва жени, пише glasnews.bg

Жената разказва, че въпросният мъж е от ромски произход. Той заговарял непознати жени и ги притеснявал с поведението си.

"Днес около Панаира, кв. "Гагарин" и центъра има един мъж, който преследва момичета, подвиква, говори им и се пипа!", написа жената в социалната мрежа Facebook.

Пловдивчанката споделя, че е станала свидетел на това как мъжът е преследвал млада жена, която е разхождала кучето си.

"Една млада жена беше излязла на разходка с кучето си и я преследваше мъж с цигара в уста, видимо той не беше добре. Гледаше я и си мрънкаше нещо под носа, след като той седна до мен на спирката (от другата страна на моста на панаира, до магазина за мебели). Тя ме помоли да си говоря с нея, защото този човек започнал да я преследва (от единия край на моста до другия). Аз нямаше как да откажа да си говорим поради ситуацията, в която беше. Онзи изглеждаше издразнен от това. Дойде неин приятел и ни взе, а наркоманът се приближи до колата и направи някакви жестове на разочарование", разказва жената.

В коментарите под поста си жената пусна и описание на мъжа:

"Беше облечен със сиви дрехи, тъмнокафява кожа, къса черна коса. Взира се и говори несвързани неща, държи се ужасно странно, знае какво цели, няма как да го сбъркате".

Друга жена написа, че същият мъж обикаля около Панаира от събота.

"Имах подобна ситуация с него. Вървеше с цигара и беше видимо надрусан, застана пред капака на колата и не искаше да се махне. Аз започнах да му свиря с клаксона продължително, а той даже не мигна от силния звук. Говореше ми нещо и правеше някакви знаци. Доста неприятно ми стана, но добре, че бях в кола", отбелязва Росица Енчева.

Потребители на Facebook посъветваха потърпевшите да подадат сигнал в полицията.

Заглавната снимка е илюстративна.