Пореден протест на жители на Цалапица се провежда в този момент пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Близки на убития Димитър Малинов отново призовават за справедливост, нов следствен експеримент и промяна на обвиненията срещу близнаците Динкови.

“Детето ми не заслужава това, което се случва 8 месеца. Лично укривателство, какво е това? Елате да ми обясните. Отидете да кажете и на бащата на Митко, който е на смъртно легло, той се отказа от живота”, крещи пред прокуратурата майката Атанаска Бакалова.

Близките се страхуват, че близнаците ще бъдат пуснати без справедливи наказания. Те не са съгласни обвиненията да бъдат разделени и настояват делото на близнаците да премине при Окръжна прокуратура.

“Надявам се днес да поправите грешката, която сте допуснали преди 8 месеца. Има голямо разминаване в показанията на Рангел Бизюрев, трябва всички да си понесат заслуженото”, добави майката на Митко.

Атанаска е категорична, че щом Динкови са свидетели на убийството значи са съучастници. Всички близки държат най-много на нов следствен експеримент , но този път на вярното място, където се е случило убийството.

“Какво толкова искаме? Искаме просто убийците да си получат наказанието. Те носят лопати, копаят гроба на детето ми. На третия разпит чак прехвърлиха цялата вина на Рангел Бизюрев.Искаме да бъдат проведени качествени разпити с психолози. Те всички уж не са виновни, а виждаме на записите автомобила на близнаците. Атанас Гунчев е един от помагачите, тези хора са помогнали да бъде изкарано тялото на Митко от мястото. Искаме да знаем- Кой уби Митко?.” С тези думи завърши майката на убитото момче Атанаск Бакалова.

Протестиращите искат прокурорите да излезнат от сградата и да отговорят на въпросите, но желанието им не бе уважено,защото днес няма приемен ден. 

Във въздуха отекват и викове „Митко не е вещ” и „мафия”.

По-късно днес в Районния съд в Пловдив ще се гледа делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Двамата са обвинени в укривателство на тялото на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

Припомняме, че основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания миналата седмица и съдът в Пловдив го остави за постоянно в ареста. Делото срещу двамата близнаци започва с нов съдебен състав, след като предишният съдия се оттегли от системата. Очаква се самият Рангел Бизюрев да бъде свидетел по делото.

Жителите не Цалапица готвят още един протест днес, преди началото на делото. Той е насрочен за 12 часа пред Съдебната палата в Пловдив.