Тротоари на главната улица в „Остромила” и на ул. „Михалаки Георгиев” са затрупани с купища боклук. Това безпокои живущите в района, защото на първо място гледката е потресаваща, а освен това преминаването на пешеходците е затруднено.

 „Искам да съобщя за нередности в квартал Остромила. За пореден път тротоарите, по които трябва да преминават пешеходците и майки с колички са затрупани с боклуци. Това не е единичен случай, а напротив – превърнало се е в ежедневие”, коментира читател на TrafficNews.

Ситуацията на улица "Михалаки Георгиев" е още по-фрапантна. Около контейнерите е пълно с битови и строителни отпадъци.

Това не са първите сигнали за нерегламентирани сметища в района, които достигат до медията ни. 

Район Южен надмина по брой жители дори Централен и е най-населеният район в града.

Той стана предпочитан за гражданите на Пловдив, защото се разраства бързо, но заедно с големия брой жители идва и огромното количество отпадъци. Броят на контейнерите за смет също се увеличава, но те не винаги могат да смогнат на многобройните ремонтни дейности и строителни отпадъци.

Репортер на медията ни се свърза с Катя Примова, която е пиар на ОП „Чистота”. Тя заяви, че сигналите ще бъдат проверени и отпадъците ще бъдат събрани. Тя увери, че контейнерите се обслужват всекидневно, като за район Южен боклуците се събират два пъти на ден. Примова напомни на гражданите да се съобразяват с графиците за събиране на едрогабаритни отпадъци и да ги оставят на местата за събиране късно вечер или рано сутрин преди да минат екипите.

Строителни отпадъци до 1 куб. м от домашни ремонти и до 6 броя стари автомобилни гуми се приемат на специализираната площадка пред предприятието – ул. „Даме Груев“ 64А.

Всекидневно там могат да се предават и едрогабаритни отпадъци.

 

Импровизирани сметища в Пловдив много, глобени малко! Как може да се хване нарушител?Около контейнерите в Кючука -отново мизерия

Кой е виновен за тази мизерия? Сметище около всеки втори контейнер в КючукаГраждани и институции си прехвърлят топката, а резултатът не е приятен и за двете страни