Кметът на „Тракия” Георги Гатев е планирал поставянето на 12 повдигнати пешеходни пътеки на бул. „Освобождение”. С това ще се решат два проблема по основния тракийския булевард. От една страна – ще бъде по-безопасно за пешеходците,които  пресичат, а от друга ще се усмирят любителите на високите скорости.

„Пешеходните пътеки ще бъдат сложени по цялото протежение на булеварда -  от „Асеновградско шосе” до кръстовището с  бул. „Санкт Петербруг”. Схемите  са одобрени от ОКТ, като предстои тяхното изграждане. С тях ще ограничим висока скорост, както и шума. По този начин булевардът ще бъде по-сигурен, както за пешеходците, така и за шофьорите", заяви Гатев.

Гонките по бул. „Освобождение” особено през лятото са почти ежедневни. През последните години имаше редица сигнали от граждани, които ги тероризира шума, както  и станаха редица инциденти по основния булевард в „Тракия”.

Ежедневни гонки тормозят хората в Тракия по трасето, където бяха помляни 5 колиСамо за месец има 17 подадени сигнала в полицията