Кметът на община "Марица" Димитър Иванов отправи поздрав по случай 24 май.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ И СЪГРАЖДАНИ,

В деня, когато почитаме делото на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, сърцата ни са изпълнени с вълнение и гордост, с творческо вдъхновение и признателност към делото на просветителите.

24 май е начин да се извисим, защото е ден на духовността и на стремежа към знание. На най-светлия български празник почитаме светите братя Кирил и Методий, техните ученици и писмеността, която променя бъдещето ни. Тя оставя своя отпечатък в европейската и световна история и култура, носи ни признателност, самочувствие и задължение да я съхраним за поколенията!

Първата буква в азбуката, създадена от светите братя, е кръст и символизира вярата, която се разпространява чрез словото и писмеността. Именно тя е съхранила народа ни през вековете и трябва да я носим в сърцата си, за да я предадем на поколенията след нас!

Посланици на книжовността и културата са учителите, дейците на науката и изкуството. Поклон пред вас, вдъхновители и пазители на българския език, култура и духовност! Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве и творческа енергия, за професионално удовлетворение и успехи!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА И КУЛТУРАТА!

ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРСКОТО СЛОВО И ПИСМО!

ДИМИТЪР ИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА МАРИЦА