Кметът на район „Източен” Иван Стоянов е пуснал запитване към кмета Здравко Димитров и ресорния зам.-кмет Пламен Райчев относно ремонтните дейности в квартал „Гладно поле”. Той е входирал искането си в Общинския съвет и очаква отговори на следващата сесия.

От поста му във Фейсбук става ясно, че той не представител в екипа контролиращ изпълнението,, освен това не е наясно с организацията на движението в квартала.  Той пише още,че е искал в самото начало да има етапност на проекта и да не се затварят всички улици по едно и също време.

Хаосът в „Гладно поле” вкарва шофьорите в дилема – да нарушат закона, или да обикалят булевардитеПричината за реорганизацията станаха три стартирали едновременно проекта, които причиниха кошмарен трафик

Блокада! Пловдивчани са "арестувани" в огромно задръстване в шопинг зоната на Гладно полеКошмарът с придвижването продължава в пълна сила

Ето и целия му пост:

Като кмет на район "Източен" получавам много сигнали, както на лични съобщения, така и в администрацията, за транспортният хаос, който се получава около големите търговски обекти и МОЛ-а, а и от живущите и работещи на ул. "Кап.Коста Паница ", "ген. Радко Димитриев ", "Лев Толстой ", получен от едновременното реконструиране на тези улици и северното платно на бул."Санкт Петербург ", като се затвориха едновременно всички тези улици, и то точно по време на наближаващите Коледни и Новогодишни празници!

Държа да отбележа, че район "Източен " няма представител в екипа контролиращ изпълнението, макар това да беше поискано от наша страна!

Нямаме общо с проекта, нито като провеждане на процедура, нито като сключване на договори с фирмите изпълнители, нито по какъвто и да е начин!

Аз като районен кмет предупреждавах още в края на септември, че може да се получи така, ако няма етапност в строителството и настоявах за това, но за съжаление се получи точно обратното!

Настоявах да се изпълни първо ул."Богомил " и "Тодор Гатев ", които излизат зад "Технополис" , за да може да е алтернатива при затварянето на бул."Санкт Петербург " и "ген. Радко Димитриев ", но не стана така!

Затова, за да се информират гражданите, а и ние като районна администрация, и да могат да се вземат адекватни мерки, като организация на движението, а и да се разбере кой предизвика този хаос, пускам питане до Кмета на Община Пловдив г-н Здравко Димитров, ресорния зам. кмет по строителство г-н Пламен Райчев, чрез Общински Съвет гр.Пловдив!

Надявам се, чрез този акт да получа адекватни отговори и да бъда полезен на съкварталците и гражданите на Пловдив и този проблем да се реши в най-кратки срокове!