Опитът за уреждане на трафика по време на ремонтите в „Гладно поле“ вкара шофьорите в неизбежно нарушение на Закона за движение по пътищата. Припомняме, че три едновременно стартирали проекта по реконструкция на пътната настилка създадоха абсолютен безпорядък в „Източен“, а стотици шофьори остават блокирани ежедневно в задръствания по бул. „Санкт Бетербург“, бул. „Освобождение“ улиците около търговския център и близките магазини.

В момента отворени за движение са южното платно на булевард „Санкт Петербург“ откъм парк Лаута, което се използва еднопосочно, в посока Тракия. Северното платно в участъка остава изцяло затворено за ремонтни дейности. От кръговото с бул. "Освобождение" до ул. "Богомил" коли не се движат. Трафикът в посока Централна градска ще се осъществява през Цариградско шосе, или през "Менделеев". 

За да стигнат обаче колите, които пътуват от „Тракия“ до Plaza Mall или Metro, то те неизбежно трябва да влязат в нарушение. Шофьорите следва да направят обратен завой по бул. „Освобождение“  след хотел SPS. Точно там обаче има огромен знак, който забранява това.

Още една алтернатива има пред пловдивските шофьори, но за целта те трябва да продължат по булеварда и да използват обръщалото до общината на район „Източен“. Този маршрут обаче е прекалено далеч, за да бъде предпочитание на пътуващите в тежкия трафик. Затова и много от водачите правят умишлено нарушение, за да скъсят пътя си.

Безпорядъкът в "Гладно поле"! Как три стартирали едновременно проекта предизвикаха хаос в цял кварталРеорганизираха движението, по част от обектите не се работи от дни

TrafficNews вече ви разказа, че причината за кошмарното движение в „Гладно поле“  е не само работата по бул. „Санкт Петербург“. Абсолютния хаос се предизвика, след като трите фирми, спечелили процедурите по „Региони в растеж” за квартала, стартираха по едно и също време своите проекти. В това число ремонтите по бул. „Санкт Петербург”, „Лев Толстой”, ул. „Тодор Гатев” и продължението на ул. „Богомил”.

Проверка на TrafficNews обаче показва, че по част от ремонтите не се работи с дни, а единственото, което напомня за дейности, са зарязаната купчини с отпадъци.

От ДЗЗД "Градска среда" коментираха, че обновеният участък около карето с магазини може да бъде отворено за движение най-скоро на 18 декември, предвид нуждата от облекчаване на трафика по празниците.