Прехвърлянето на реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” от северната му страна не бе позволено от междуведомствена комисия между Община Пловдив и КАТ. Въпреки че от вчера движението по булеварда трябваше да стане двупосочно в асфалтираното южно платно, а северното да се затвори, това се отлага заради липса на места за пешеходците.

Както TrafficNews писа хората в район възразиха срещу прехвърлянето на движението, тъй като пешеходците нямаше откъде да минават. Наши читатели ни изпратиха кадри, на които се вижда как майки с колички и възрастни хора вървят по асфалтираната част, а покрай тях минават автомобили. По време на комисията от КАТ са възразили срещу организацията на движението без да има нормални условия за пешеходците.

„Нямаше как да прехвърлим движението без тротоари. До петък фирмата трябва да вземе мерки и да направи условия за пешеходци, както и да се оправят местата около спирките и местата за пресичане”, обясни шефът на ОКТ Георги Стоилов и допълни,  че след това ще се вземе решението за прехвърлянето на ремонта.

Също така жителите в района обмислят и да направят подписка с искане за повдигнати пешеходни пътеки или легнали полицаи. Причината е, че по новоасфалтираната част от булеварда вече фучат коли с висока скорост.

„Отсечката е права и създава предпоставка за висока скорост. Там проектът включва светофарна уредба, но ще обърнем внимание на този сигнал, за да вземем решение”, каза Стоилов.

Пловдивчани: Пускат бул. „Хаджи Димитър” без тротоари, въпрос на време е да стане инцидентМайки с колички и възрастни хора вървят по платното, покрай тях фучат коли още преди да е обърнато движението

Пускат движението по южното платно на бул. „Хаджи Димитър", затварят севернотоАвтомобилите ще се движат двупосочно