Сериозни предпоставки за инцидент създава Община Пловдив с решението си да обърне движението по бул. „Хаджи Димитър”, сигнализираха читатели на TrafficNews. От няколко дни по ремонтираното южно платно вече се движат коли, а от днес организацията на движението трябва да бъде обърнато. Плановете са северното платно да бъде затворено за ремонт, а колите да се движат двупосочно в южното платно.

Големият проблем обаче е,че това ще се случи без да има пешеходците откъде да минават. В момента тротоарите са с посипана едра фракция. То е изключително трудно за преминаване, а за майки с колички и възрастни хора е невъзможно. Наши читатели ни изпратиха кадри, на които се вижда как хората вървят по пътното платно, а покрай тях фучат автомобили.

Разделителната линия на булеварда, която бе пешеходна, също е негодна за предвижване. Така на практика хората или трябва да вървят по пътното платно или да пресекат от северната страна. Първият проблем е, че има само две пешеходни пътеки от двата края на булеварда, а другият е, че съвсем скоро и там ще бъде разкопано.

Очаквайте продължение!

Пускат движението по южното платно на бул. „Хаджи Димитър", затварят севернотоАвтомобилите ще се движат двупосочно

Видео: