Доц. Боряна Иванова е новият ректор на Аграрния унивeрситет-Пловдив. Тя бе избрана на проведеното днес общо събрание на висшето училище и заема мястото на проф. Христина Янчева, след като победи на балотажа с 82 гласа опонента си проф. Владислав Попов.

Двамата кандидати бяха заместник-ректори до този момент. Проф. Владислав Попов по научната и проектната дейност, а проф. Боряна Иванова - по учебната дейност. На общото събрание делегатите избраха и нов Академичен съвет.

Доц. д-р Боряна Иванова е завършила УНСС – София, където е придобила бакалавърска, магистърска и докторска степени по икономика и управление на селското стопанство. Постъпва на работа в Аграрен университет – Пловдив през 2001 г. като асистент и последователно заема длъжностите старши и главен асистент, а през 2012 г. придобива академичната длъжност „доцент". Била е научен секретар на катедра „Икономика" от 2002 до 2011 г. През мандат 2011-2015 г. е директор на Учебно-информационния център на университета, а през следващите два е зам.-ректор с ресор „Учебна дейност и акредитация".

Има над 40 публикации и участва в повече от 20 вътрешни, национални и международни проекти. Научните й интереси са в сферата на развитието на селските райони, групите на производители, възможностите за развитие и утвърждаване на принципите на био и кръговата икономика, хранителната и енергийна сигурност. Специализирала е в Германия, Франция, Румъния и Русия. Владее английски и руски език.