Протоколна ще бъде първата редовна сесия на Общинския съвет в Пловдив, която ще се проведе на 23 ноември. На нея ще се вземат 8 решения, като 7 от тях са избор на зам.-председатели на Общинския съвет от всички групи. Последното е за сформирането на постоянните комисии.

До председателя Атанас Узунов от ГЕРБ ще седне Радослава Ташкова. Тя вече е била  на този пост два мандата, но през последните 4 години не бе част от Общинския съвет. Първата политическа сила разполага с 13 съветници.

От втората най-голяма група „Продължаваме промяната – Демократична България”, която има 10 съветници, на президиума ще седне Добромира Костова от „Зелено движение”.

Кадърът на ВМРО  Стефан Послийски ще е зам.-председател от  „Съединени за Пловдив”, които вкараха 8 съветници. Новата група в местния парламент „Браво, Пловдив” издига Савина Петкова за мястото. В мандат 2015 – 2019 година тя бе председател на Общинския съвет. Гражданското сдружение, което проби в пловдивския парламент има 5 съветници, колкото и „Възраждане”. От партията на Костадин Костадинов зам.-председател ще е  Елена Грозданова.

Социалистите предлагат за помощник на Атанас Узунов бившият депутат Илия Гатев, а от ИТН Димитър Арнаудов. Двете формации се пребориха за четирима съветници.

Единствената формация, която няма да има зам.-председател е ДПС. По правилник са нужни най-малко трима общинари за да се сформира група, а движението разполага само с двама.

Ясен е и състав на комисиите, които ще се гласуват. Всеки съветник има право да участва в две комисии. На първите им заседание ще бъдат избрани и председатели на всяка от тях.