Бъдещето на Панаира е от основно значение за българската държава и индустрия, като всички които имат конструктивни предложения за него трябва да се включат в диалог. Това заяви министърът на икономиката Богдан Богданов, който дойде на сесията на общинския съвет, за да представи позицията на държавата относно развитието на международни панаир под тепетата.

В речта си пред общинските съветници той каза, че няма да засяга собствеността на Панаира, тъй като за нея ще се произнесе друг държавен орган в лицето на съда. По думите му не е толкова важно дали бъдещето на Панаира е свързано с публично-частно партньорство, дали е изцяло държавен, а дори и изцяло частен, по-големият въпрос е той да се направи така, че да се върне облика му и той отново да е врата за българската индустрия и промишленост.

Той даде пример от изложението през 2022 година, когато е имало 200 изложители и 15 000 посетители, в същото време в Солун се е провело изложение в техния международен панаир, на  което е имало 1500 изложители и 210 000 посетители. Бъдещият диалог, в който държавата ще уаства дейно заедно с всички, които имат връзка с него трябва да се изгради добра стратегия, която да привлече международни изложители като се обърне внимание на високотехнологичния сегмент.

„Този диалог трябва да се води от всички нас, независимо каква е собствеността и кой какви проценти има”, каза Богданов.