Жители на улица в Столипиново се оплакват от сметище, образувало се зад блока им. Жители в района сигнализираха, че на ул. „Сокол” 20 няма котейнери за отпадъци, като масово хората изхвърлят боклуците си зад блока.

Това не е прецедент обаче, тъй като трябва да се отбележи, че многократно от ОП „Чистота” са поставяли нови контейнери тип бобър, но не след дълго, те биват начупвани, запалвани или изчезват от мястото, на което са били поставени първоначално.

Читателите ни искат да  бъдат поставени нови контейнери, както и да се чистят отпадъците.

Припомняме, че точно преди една година след сезиране на Иван Гешев, бе разпоредена проверка по реда на надзора за законност, която беше извършена от Окръжна прокуратура-Пловдив.  

Мащабните действия по разчистването на квартала стартираха на 23 март, като продължиха до 26 март. Бяха установени 16 незаконни сметища в хода на проверката.

От ОП „Чистота” многократно са заявявали, че масово контейнерите стоят празни, а боклукът се изхвърля край тях.

Тогава бяха поставени 50 нови контейнера, но големият проблем е в малките улички, където не може да влиза специализираната техника. Заради това от предприятието неведнъж са отправяли призив към жителите на квартала, да изхвърлят упадъка в контейнерите, а не покрай тях, за да се избягва струпването на боклук, което именно по този начин създава нерегламентирани сметища в голяма част от районите в Столипиново.