Главният секретар на МВР Петър Тодоров отказа да отговори на въпроса дали е бил уведомен за акцията в клуб „Бушидо” , при която бяха събличани и обискирани клиенти на заведението. Днес той пристигна в Пловдив, за да връчи нови оръжие на полицаите и да представи новоназначения втори зам. директор на Областната дирекция Сълко Литов.  Главният секретар очевидно  реши да избегне въпросите, на които вече десети ден професионалното ръководство на МВР не дава отговор и влезе в сградата на дирекцията, след няколко общи фрази , без да отговори на въпросите. Очевидно в МВР единственият , който се нагърбва да отговаря на въпроси за акцията е самият министър Иван Демерджиев, но за съжаление той не е бил уведомен за провеждането й.

Въпросите, които останаха без отговор са:  бил ли е главния секретар уведомен за скандалната акция и дали той лично е инструктирал част от служителите, които са извършвали проверката в „Бушидо” ? 

„Извършва се задълбочена проверка от инспектората относно полицейската акция в клуб „Бушидо”. Ако има данни за превишаване на правата на гражданите ще се вземе съответното отношение и резултатите ще бъдат оповестени.” Заяви   главният секретар на МВР. „Относно  акциите, които се провеждат в последно време мога да кажа, че акции е имало , ще има и ще  бъде приоритет да се борим с  наркотрафика, независимо под каква форма е разпространението на наркотици и къде се случва. Такива акции ще продължат, като се спазват правата на гражданите”, заяви Тодоров.

Главният секретар на МВР  бе категоричен, че ще бъдат безкомпромисни  по отношение на присъствието на непълнолетни в нощните заведения, продажбата на алкохол на тях, също към продажбата на райски газ на непълнолетни.

 

За първи път в историята на ОД МВР-Пловдив: Назначават втори зам.-директор на полициятаОчаква се да бъде представен от главния секретар Петър Тодоров

Протестът пред ОД МВР - Пловдив - за мишките и хората! ОБЗОРКакъв е генезисът на срамната операция? Четете плакатите!