Въпреки обещанията за оптимизация на полицейските структури, Областната дирекция на полицията в Пловдив продължава да увеличава състава си. Днес, в 16 часа, се очаква да бъде представен втори зам.-директор на Васил Костадинов. Според запознати, тъй като официална информация все още няма, новосъздаденият пост ще бъде зает от досегашния началник на районното в Карлово - Сълко Литов. Той вероятно ще бъде представен от главния секретар на МВР Петър Тодоров. 

Всъщност, до този момент дирекцията на пловдивската полиция винаги се е управлявала от директор, зам.-директор и двама началници по направления "Криминална" и "Охранителна". За първи път в новата история на полицията се налага да бъде назначен втори зам.-директор. Тъй като територията на Областната дирекция не се е увеличила, а няма и ръст на престъпленията, това на практика означава, че настоящото ръководство няма достатъчен капацитет да се справи с оперативната работа и се налага ръководният състав да бъде разширен. 

Както настоящият директор Васил Костадинов, така и новият заместник идват от малки населени места и не са работили в областния град, което вероятно е сериозно предизвикателство и за двамата. 

Реформата в МВР! Всички са чували за нея, но никой не я виждалМинистър Рашков твърди, че е приключила на 98% , но на 12- ти полицаите са на протест