Преасфалтирането на участъка край Аксаково, където стана катастрофата с джип на НСО, е било възложено от областното пътно управление на Варна в началото на месеца. Това заяви представител на фирмата изпълнител.

"Като изпълнители по договор за поддръжка получаваме писмени възтгалания от АПИ и в частност ОПУ Варна. Конкретното задание е получено на 7 май. Изходящият номер от 2 май, но с оглед на великденските празници започнахме действия по възлагането от 8 май. Направен е график по дни и по дати", каза инж. Методи Иванов.

Фирмата не е получила информация и указание от ОПУ Варна да прекрати дейностите след катастрофата. Също така не са били уведомени, че на мястото текат следствени действия, обясни Иванов пред БНТ.

Въпросната кръпка е направена в събота и неделя по установен график.

"Когато получим възлагане от ОПУ Варна, представител на фирмата и на ОПУ минават по съответния път и се обозначават компрометирани участъци. Ние изцяло зависим от възлагането на ОПУ-Варна и техните решения", каза инж. Методи Иванов.

Асфалтираният участък костваше поста на директора на областното пътно управление, а вчера премиерът Димитър Главчев възложи проверка на ДАНС по случая.

Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има пострадалиУдарът е причинен от внезапно изскочил автомобил от път без предимство

Почина водачът на автомобила, врязал се в кола на НСО, в която беше Кирил ПетковСъпругата му е в тежко състояние

Военната прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков

Пострадалата при катастрофата с Кирил Петков вече е извън опасност за живота58-годишната жена е претърпяла няколко операции

Главчев разпореди проверка заради катастрофата с Кирил Петков