„Доброто продължава“ е благотворителна инициатива на децата, родителите и екипа на Детска градина "Дъга" в Пловдив от 2017 г. Вече осем години Доброто се подкрепя, възпитава и продължава, чрез каузи, които помагат на тези, които са в нужда. Кауза 2024 е „Да запазим усмивката на Тошко“. Тошко Маневски е едно слънчево дете, диагностицирано с болестта на Дюшен (вид мускулна дистрофия). Той е третокласник в СУ „Димитър Матевски“.

Кампанията за набиране на средства за лечението на Тошко протече в два етапа. Първи етап- на 8-ми март с дарителски кутии под надслов „Вместо цвете за любимата учителка, дари надежда за Тошко“със събрана сума от 1917.52 лв.

Втори етап е организирането на велкденски базар във фоайето на детското заведение. Изделията за базара са изработени в творчески работилнички, проведени във всяка груа, съвместно с родители и деца.

Откриването на базара състоя днес, 22 април, с пищно тържество, подготвено от учителите на трета възрастова група г-жа Кунчева и г-жа Стоянова. Празникът протече с въздействащи стихотворения, песни и танци, подчинени на темата за Доброто.

Накарая  г-жа Палийска- директор на детска градина „Дъга“, представи пред всички деца, родители и учители, в двора на институцията, табела на инициативата „Доброто продължава“. „Възпитанието на добродетели не е просто задача, която трябва да бъде изпълнена, това е процес, който формира характера на децата от ранна детска възраст. Първо, ние, като родители и учители, трябва да бъдем пример. Децата наблюдават и следват нашите действия и поведение. Второ, трябва да насърчаваме и подкрепяме добрите постъпки на децата.С усилията и ангажимента на всички нас, можем да създадем  по-добро и по-състрадателно общество.“- с тези думи, г-жа Палийска представи цветната табела, на коята са изписани добродетели, които в продължение на осем години, чрез инициативата „Доброто продължава“ се възпитават у децата.

Базарът бе посетен и от г-жа Венцислава Любенова -кмет на район „Северен“. 

Приканваме всички, които искат да станат част от Доброто да заповядат от 22 до 25 април на благотворителния великденски базар в детска градина „Дъга“!