Работата по най-разбития път край Пловдив, този за селата Ситово и Лилково, тече с пълна сила. Трасето между Бойково до разклона за двете села, вече е разширено и заравнено. Огромните скални и пясъчни маси след подкопаването на планината, вече са изринати и извозени, разказа пред наш репортер председателят на сдружението "Заедно за Лилково".

Димитър Балев добави, че към момента пътят е посипан с камъни, чакъл и трошляк, а след това участъкът е трамбован и заравнен.

„С фирмата изпълнител поддържаме постоянна връзка. По тяхна информация, в края на следващата седмица може да се премине към полагане на асфалт. На места, трасе от по 50 метра ще се пропускат, тъй като ще се наложи допълнителни дейности. Участъкът от разклона към самото село Лилково също се ремонтира. Чака се техника от София, заради специфични дейности”, каза пред медията ни Балев и добави, че след 2 седмици трасето може да е вече асфалтирано.

Припомняме, че пътят вече е разширен, растителността е премахната и са изградени отводнителни канали.

Ударна работа по пътя за Лилково и Ситово – разширяват платната, изграждат канали, чистят дървете и храстиОгромни купчини от земна маса и скали са позиционирани встрани от пътното платно

Самият път от Бойково до двете населени места е маркиран, а табела информира пътуващите за ремонта по трасето. Освен това се апелира да бъде ограничено пътуването към Лилково и Ситово от 8 до 17 часа, от понеделник до събота.

Както TrafficNews съобщи, ремонтът е заложен в годишния план на АПИ за 2021 г. и за него е осигурено цялостно финансиране. Същинското изпълнение ще продължи около три месеца и половина. Ще  се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове, които предварително ще бъдат оповестени на жителите на селата в района.

Ремонтът на пътя за Ситово и Лилково започва през юлиЩе се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове