Ударна подготовка за ремонта на пътя за Лилково и Ситово тече към този момент. Тежка техника е на трасето, която подкопава скалната и земна маса, за да се разшири пътното платно. Наш репортер на място видя, че голяма част от дърветата и храстите, които сериозно навлизаха на лентата за движение са отстранени.

На места вече са започнали дейности по укрепване на свлачищата и изграждане на подпорните стени. Доскоро буйна разстителност прикриваше отводнителните канали, които заради земната маса бяха запълнени и водата след обилните дъждове се стичаше по пътя.

Изградени са на места нови отводнителни канали, където до момента е нямало.

Огромни купчини от земна маса и скали са позиционирани встрани от пътното платно, в очакване да бъдат извозени с чакащите камиони.

Най-сериозно е било обработено трасето от село Плочник към разклона за селата Ситово и Лилково. След въпросния разклон пътят е бил обработван и към Лилково, където е имало заравнителни и разширителни дейности.  

Самият път от Бойково до двете населени места е маркиран, а табела информира пътуващите за ремонта по трасето. Освен това се апелира да бъде ограничено пътуването към Лилково и Ситово от 8 до 17 часа, от понеделник до събота.

Припомняме, че след среща между областния управител Ангел Стоев с представители на сдруженията "Заедно за Лилково" и "За Ситово" бе съобщено, че същинската работа по пътя ще започне от 15 юли.

Преди дни обаче от сдружението "Заедно за Лилково" съобщиха за TrafficNews, че ремонтът е започнал две седмици по-рано от обявения срок.

Димитър Балев съобщи още, че до края на седмицата пътят от Бойково до разклона за Ситово и Лилково ще бъде заравнен.

Тежка техника пристигна в Лилково, до две седмици заравняват осемкилометровия пътОт фирмата изпълнител апелират да се ограничи движението през делничните дни към двете села

Както TrafficNews съобщи, проектът за реновирането на осемкилометровата отсечка е готов и е входиран в АПИ. Все още текат процедури по одобряването му, както и решение за организацията на движение, тъй като отсечката е изключително тясна. Към двете села липсва обходен маршрут и самата отсечка няма как да бъде затворена за движение. 

Ремонтът е заложен в годишния план на АПИ за 2021 г. и за него е осигурено цялостно финансиране. Същинското изпълнение ще продължи около три месеца и половина. Ще  се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове, които предварително ще бъдат оповестени на жителите на селата в района.