Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката са използвали наивността и специфичното състояние на младежа, заснет да имитира куче в мол "Пловдив", за да го принудят да се снима в клипа. Това стана ясно на съвместния брифинг, организиран днес от Районна прокуратура и ОД МВР- Пловдив. Видеото бе разпространено вчера през социалните мрежи и предизвика огромно обществено недоволство. Последваха бързи арести на организаторите на "шоуто" - Тодор Огнянов- Куката/34/, Петко Атанасов- Чеченеца /38/ и Данаил Йорданов/21/ - Емили. 

Районният прокурор Петър Петров съобщи, че ситуацията се е развила на 3 април 2023 г. . Тримата възложили на посредник да открие податливо на манипулации лице, което да изиграе ролята на куче. Това лице се свързва с пострадалия, който е на 20 години и със специални потребности и започва чрез съобщения и телефонни разговори, да го убеждава да се срещне с негови известни приятели. 

Първоначално пострадалото лице отказва. Но посредникът продължава да му звъни и да го уговаря колко е хубаво да се запознае с тези лица и да стане известен като тях. Използвайки наивността му, той успява да го накара да се срещне с тримата . Без много да му обясняват, те му обещават, че ще стане страхотно известен. След това го карат да изпълнява команди- да лае, да носи чаши и да подава лапа.

"Заснемат този клип, а след това без да го покажат на момчето , го качват в  You tube  канала на единия. Благодарение на бързите действия на прокуратурата  активното съдействие на полицията , трите лица бяха задържани" обобщи Петров.  

Наблюдаващият прокурор Веско Ириков коментира, че тримата са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като действията се отличават с изключителен цинизъм. Обвинени са по чл. 325 ал. 5 от

Мъжкари! Тик Ток "звездите" Емили, Чеченеца и Куката се топят взаимно за позорния клипЗащо тази откровена идиотия не впечатлява никого от посетителите и охраната на мола?

Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до 5 години. Двама от обвиняемите са осъждани и реабилитирани. Тримата ще бъдат задържани за 72 часа. 

Чеченеца е съден за грабеж, Тошо Куката в рамките на две години е осъждан 7 пъти за 3 грабежа, една кражба, закана за убийство и лека телесна повреда по хулигански подбуди. И двамата са реабилитирани. 

Зам. директорът на полицията комисар Радослав Начев разкри подробни за задържането. Емили, която живее в София, е отказала да се яви и е била намерена и задържана от столичната полиция. 

"Това са фактите до този момент. Обръщам се за пореден път към родителите - внимавайте какво гледат вашите деца, внимавайте какви инфлуенсъри следват. Често попадат на лоши примери", апелира Районният прокурор на Пловдив.