Директорът на пловдивската полиция е отстранен, заради това, че не е "не е ходел на работа". "Министър Бойко Рашков ме отстрани само заради обвинение, че ползвам служебен автомобил, докато не ходя на работа. Това заяви пред NOVA ст. комисар Йордан Рогачев. Вчера му бе връчена заповед, подписана от министър Рашков за временно отстраняван и бе съобщено за образувано дисциплинарно производство. 

"Ползвам отпуск за гледане на 2-годишно дете. Разписан ми е от главния секретар на МВР", допълни Рогачев. Причината да излезе в отпуск по бащинство бил здравословен проблем в семейството. 

Според него отстраняването му няма връзка с арестите на полицаи в Пловдив.

"Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го споделил пред разследващите органи”, заяви бившият шеф на полицията. 

„Дал съм данни пред следовател от компетентната прокуратура и не мога да изнеса данни от разследването”, каза Рогачев, който говори пред телевизията заедно с адвоката си Валери Пейчев.

В ефира на NOVA Пейчев  посочи, че в заповедта за отстраняване на директора се съдържа и информация от АПИ за движението на автомобила му. Подобна информация се изисква, само когато се води разследване по досъдебно производство.

"В мотивите на заповеддта е посочено, че Рогачев от назначаването си до момента , в който излиза в болничен, сее явявал в 8.30 на работа, а след оперативка в 9.30 ч. е напускал дирекцията" уточни адвокатът.