Млади иноватори се превърнаха в майстори на рециклирането, създавайки невероятни макети от отпадъци по случай Деня на Земята. Децата показаха своето творчество и ангажимент към опазването на околната среда по време на забавния и образователен проект на район „Северен“. 

Учениците използваха разнообразни материали като сламки, капачки, буркани, шишета и много други, които обикновено биват изхвърлени. Този път обаче отпадъците бяха превърнати в проекти, които  вдъхновиха присъстващите на събитието. От миниатюрни градове, изградени от пластмасови капачки, до космически кораби, изработени от стари шишета - всяка творба беше уникална и впечатляваща.  

Участие в събитието взе и кметът на район „Северен“ Венцислава Любенова, която награди с грамота над 50 ученици, взели участие в инициативата. „Тези макети не само демонстрират техните умения и творчество, но и служат като важно напомняне за необходимостта да се грижим за околната среда и да се променяме към по-устойчив начин на живот. Децата не само участваха в креативен процес, но и научиха за важността на рециклирането и възможностите за преработка на отпадъците.“, коментира Любенова по време на награждаването.

Организаторите изказаха благодарности и към всички участници, учители и родители за тяхната подкрепа и активно участие в тази важна инициатива.

Международният ден на Земята се чества ежегодно на 22 април от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя. В България Денят на Земята се чества всяка година от 14 декември 1930 г., а инициативата се радва и на широката подкрепа в цяла Европа.