Парцел от 4974 кв.м. с две производствени зали върху него в квартал „Остромила” е пуснат на търг от ЧСИ. Той е с начална цена от 1 529 280 лева, като търгът ще се поведе в края на януари 2024 година.

Имотът е изключително атрактивен,  като той е с лице към ул. „Остромила”, като около него изникнаха десетки жилищни комплекси. Публичната продан е заради задължение на фирмата „Техносистем Инженеринг” ЕООД към „Монтажи” ООД.

 В терена от близо 5 дка има и две промишлени сгради, като в тях са се изграждали топлотехнически съоръжения и системи. Задлъжнялата фирма е на пловдивския бизнесмен Юрий Михайлов.

Със сигурност имотът буди  интерес в строителните предприемачи в Пловдив.  Въпреки че отреждането на земята под производствените зали е земеделска, в Общия устройствен план, тя попада в зона за жилищно строителство.

Имотът е в зона ЖМ, което позволява до 60% застрояване, 40% озеленяване, като височината на сградите може да е до 10 метра, а интензивността на застрояване е кинт 1,2. С други думи там може да се построи комплекс с около 6000 РЗП.