Община Пловдив и община „Марица” ще подпишат споразумение за реконструкцията на Голямоконарско шосе. На предстоящата сесия на местния парламент ще се гледа текста на споразумението, което ще се парафира от двамата кметове.

То е във връзка със завършването на цялото шосе, което се очаква в близките години. Община Пловдив вече получи 19 млн. лева за частта, която е в рамките на Пловдив, като се очаква още тази година всички дейности да приключат.

В момента от община „Марица” се подготвят за втория етап, като отчуждават трасетата, нужни за разширяването на официални вход на Пловдив.  Последните редовни и служебни правителства са изградили готовност да финансират частта на Голямоконарско шосе, която е от табелата на Пловдив до пътен възел „Царацово” и е в рамките на община „Марица”.

Още повече че тази инвестиция е залегнала в интегрирани териториални инвестиции на съседната на Пловдив община и „Тракия икономическа зона”, като самоучастие на държавата, за да може да вземе европейско финансиране. Изчислените средства за разширение и реконструкция на 3-километровото трасе е в размер на 39 млн. лева.