Върховният административен съд отхвърли окончателно претенциите на Стефан Ковачев за изземването на къщата му на ул. „Даме Груев”. Постройката от 124 кв.м  на практика спъваше ремонта на улицата, като от фирмата „Парсек груп” заявиха, че докато не се намери решение за нея не могат да я довърша.

Кметът на район „Южен” Костадин Язов заяви, че в понеделник ще обявят процедурата за събарянето на къщата на кръстовището на ул. „Даме Груев” и ул. „Тодор Александров”. По думите му ще се опитат по най-бързия начин да премахнат постройката, за да има фронт за работа от фирмата. Средствата за премахването на сградата са осигурени в бюджета.

Управителят на „Парсек Груп” Бончо Бонев заяви, че когато къщата бъде премахната, те ще разгърнат строителството по ул. „Даме Груев”.

„Възможно е да я направим цялата за два месеца от момента,  в който се сбори  къщата”, каза Бонев. 

Автомонтьор спъва ремонта на ул. „Даме Груев”, отказва да се изнесе от сервиза сиНе могат да асфалтират участък от улицата,а по план трябваше да е готов преди Коледа

Ремонтът на ул. „Даме Груев” пред угрозата да не завърши в този мандатТри проблема спъват фирмата да форсира дейностите по реконструкцията на улицата