Влаковото  движение  между Централна гара и гара Филипово ще бъде преустановено до месец март 2024 година. Това заяви ръководителят на проекта по жп възел Пловдив инж. Иван Бакаласки.

Първоначалната информация бе, че от НКЖИ ще затворят за влакове участъка до септември, а след това бе отложено до края на октомври.

 „Имаме забавяне в проекта. В момента в двата края е прекъснато движението по основните направления.  Подготвя се подмяната на стрелковата част на жп инфраструктурата, както и сигнализацията”, заяви инж. Бакалски.

Това означава, че прелезите по бул. „Копривщица” ще останат с постоянно вдигнати бариери в следващите 5 месеца. Изключение  ще са единични влакове на НКЖИ, които  се използват във връзка с реконструкцията.

Също така десетките влакове с променено разписание от Централна гара – Пловдив, ще продължат да бъдат с временно. В момента редица от влаковете тръгват от жп гара Филипово, а пътници са превозват с автобуси от Централна гара.

През периода на извършваните ремонти всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София през гара Пловдив се движат с променен маршрут.

 Пътническите влакове по направленията Пловдив - Стара Загора - Пловдив и Пловдив - Карлово - Пловдив, както и бързите влакове от Пловдив за Варна и от Варна за Пловдив се движат до и от гара Филипово.

Временните разписания остават и по почти всички направления от гара Пловдив, като информация за тях може да се намери на сайта на БДЖ.