Електронен търг за хотел в село Нареченски бани е обявен от Българската банка за развитие. Той ще е за бившият почивен дом „Здравец”, който  се намира в центъра на селото край брега на река  Чая.

 Комплексът се състои от две части – четириетажен хотел с 54 двойни стаи със застроена площ 393 кв.м. и триетажна сграда (132 кв.м.) с 4 просторни апартамента. Парцелът е с площ 941 кв.м. На партерния етаж има изграден ресторант с гледка към река Чая.

От банката пишат,  че имотът е на изключително тихо и спокойно място сред красивата природа на Средните Родопи, като  е подходящ за хотел или старчески дом.

Село Нареченски бани е един от най-известните балнеолечебни курорти в България, като водите от трите минерални извора лекуват редица заболявания на нервната, сърдечно съдовата, опорно-двигателната система.  Почивният дом преди е функционирал именно като леглова база по различни направления за балнеолечебни процедури.

Търгът ще се  проведе онлайн на 6 юли, като началната тръжна цена е 285 750 лева, а стъпката за наддаване е 5715 лева. Депозитът за участие е колкото началната тръжна цена - 285 750 лева.