Липса на пътна маркировка, недовършени тротоари и необезопасени шахти. Така изглежда булевард "Хаджи Димитър", който днес кметът Здравко Димитров ще открие. В стремежа си да пререже лентата на пътния участък в своя мандат, кметът прави официалното събитие, въпреки че по него има още много работа.

В момента строители продължават  довършителните дейности по обекта, като се работи около  тротоарите около мястото на откриването. В същото време са сложили точките, по които да минава маркировката, като не е ясно дали тя ще бъде готова до 14:00 часа днес.

Също така парковата част отново е без поливна система, като от „Градини и паркове” в момента поливат засаденките храсти и дървета с водоноска.

Крайният срок за довършването на пътя е 31 декември, като вероятно дотогава ще текат довършителни работи. Но заради лентичката, която ще вземе кметът се открива преждевременно. До края на мандата единственият друг обект, който Зико може да открие е ул. "Даме Груев", която е в почти същия вид вече, като бул. "Хаджи Димитър".

Стойността на ремонта на булеварда бе над 4 млн. лева, като парите са част от 40-милионния заем, който тегли Зико в началото на мандата. В него са още „Модър-Царевец”, разширението на ул. „Царевец”, както и 10-милионна за техника на двете комунални предприятия за техника и базата.