Една от язвите в Кючука в последната година – ремонтът на ул. „Даме Груев” продължава да не върви с темповете, които искат жителите в района. Реконструкцията на улицата е далече от завършване, а в близките дни ще бъде затворено още едно кръстовище, което я пресича. Очаква се на 20 март кръстовището на ул. „Охрид” с „Даме Груев” да бъде недостъпно за движение. Фирмата изпълнител е поискала от ОКТ времена организация, тъй като ще се полага колектор под него.

Предварителните очаквания са то да бъде затворено за период от  между 7 и 10 дни. В същото време кръстовището с ул. „Пере Тошев” е пуснато. Една от добрите новини е, че от „Парсек груп” се готвят да асфалтират нов участък от ул. „Даме Груев”.

„Ще положим асфалт на участъка от надлез „Родопи” до ул. „Братя Бъкстон”, след това обаче трябва да изчакаме другите неща да се решат”, каза управителят на фирмата Бончо Бонев.

Един от въпросите е свързан с индексация на договора, а това се очаква той да бъде решен на 6 април, когато ще се гледа текущия бюджет на Община Пловдив. Все още обаче няма решение на другия проблем – къщите до кръстовището с ул. „Тодор Александров”. Те могат да бъдат бутнати не по-рано от лятото, като се чака решението на Върховният административен съд.

Ремонтът на ул. „Даме Груев” пред угрозата да не завърши в този мандатТри проблема спъват фирмата да форсира дейностите по реконструкцията на улицата

Пак проблеми на ул. „Даме Груев” – обмислят временен път край къщата на автомонтьораГрадските власти искат през пролетта да пуснат обновения път, но делата може да ги спре