Липсата на вода в Перущица продължава да представлява сериозен проблем за жителите на града. Събота и неделя водоподаването е било възстановено, но от днес отново периодично няма вода. За това сигнализира читател на TrafficNews. Освен това, той изпрати до медията ни видео, което показва как в местността „Бирарията” има водоем, от който изтичат стотици кубици питейна вода на ден.

„Това е водоемът на една от най-високите точки на Перущица, където се вижда изливане на вода, която според ВиК е дефицит. Да няма я по тръбопровода на населеното място, а се излива над имота на човек, който от години се бори с течащата от водоема вода в дома му. Видимо вода има и то в излишък. Във видеото, което ви изпращаме, се вижда, че грубо на ден се изливат около 300 кубика чиста питейна вода в непредвидените тръбопроводи на селището. Ако от ВиК „хванат” тази вода да се изтича в резервоари, тя може да обслужва периодите на аварии, тъй като помпената станция често има проблеми”, обясни той.

Той допълни, че от в тази местност водата тече от години, подавани са сигнали от живеещите в засегнатите имоти, но без никакъв успех.

Репортер на TrafficNews потърси за коментар кмета на Перущица Мария Витанова- Вълканова, която заяви, че изграждането на трасето между двата водоизточника е много сложен процес, но от ВиК са уверили, че до дни ситуацията ще бъде напълно овладяна.

„Не бях запозната със ситуацията с изтичането на вода от този водоем, но след разговор с ВиК, те потвърдиха, че проблемът ще бъде разрешен. Информация за липсата на вода публикуваме всеки ден, очаква се до дни всичко да бъде разрешено и този ад за всички ни да приключи”, заяви тя.

Припомняме, че от миналата седмица жителите на Перущица имат сериозни проблеми с липсата на водоподаване. То е възстановено за кратки периоди през деня, но в по-голямата част на денонощието гражданите остават без вода. Тогава говорителят на ВиК Антон Гълъбов заяви пред медията ни, че в града не е станала авария, а в следствие от липсата на валежи от дъжд и сняг е намален дебита на единия от водоизточниците. Той обясни, че в момента се изгражда трасе, което да свърже втори водоизточник с първи, за да се водоснабди другата част на града.

Заради липса на валежи: Перущица е без вода пети денОт ВиК предупреждават, че може да има сериозни проблеми с водата в пловдивска област