От пет дни жителите на Перущица имат сериозни проблеми с липсата на водоподаване. То е възстановено за кратки периоди през деня, но в по-голямата част на денонощието гражданите остават без вода. Това съобщи читател на TrafficNews.

„От ВиК са писали на сайта си, че ще има вода всеки ден след 17 ч., но не е така. Тънем в мизерия, не можем да изперем, съдовете стоят мръсни, не можем да се изкъпем. В града има деца със скарлатина в градините и училищата, ще пламне цяла Перущица, това е подигравка”, коментира той.

Репортер на медията ни се свърза с говорителя на ВиК Антон Гълъбов. Той обясни, че в града не е станала авария, а в следствие от липсата на валежи от дъжд и сняг е намален дебита на единия от водоизточниците.

„Това, което се случи в Перущица е много притеснително. В момента изграждаме трасе, което да свърже втори водоизточник с първи, за да се водоснабди другата част на града. В момента мислим за алтернативни варианти и за другите населени места, защото ако няма валежи, това ни чака в цялата област”, обясни той.

Антон Гълъбов апелира всички граждани да не разхищават вода, тъй като количествата вода в областта не са добри и може да се стигне до по-сериозни проблеми.

Ето и другите аварии в района днес:

Две ВиК аварии около Младежкия хълм, без вода и в Кючука