За пореден случай на жестокост към животно, алармира читател на Trafficnews.bg. Ужасяващата случка се разиграла преди няколко дни на гробищата в пловдивското село Ягодово. Група цигани решили да се изгаврят с малко кученце, като го пребили почти до смърт.

Беззащитната животинка била почти бебе, на не повече от 2-3 месеца, но това не попречило на извергите да се издевателстват над него по особено жесток начин. 

Добрата новина е, че този път кученце като по чудо е оживяло, а добри хора са се погрижили за него и то вече се лекува. След като се възстанови от травмите то ще очаква и своя бъдещ стопанин, който да му даде дом и да му осигури нужните грижи и любов. 

" На нас хората е необходимо да ни се напомня постоянно , че насилието на  животните е недопустимо и трябва да говорим за него. Животните също имат душа, точно като нас!" - пише нашият читател, който недоумява как е възможно да съществуват такива хора, които да прибягват до подобни действия и издевателства.  

Насилието над животни е престъпление и в България от 2011 година. Наказанията предвиждат до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева за убийство и осакатяване на животно, както и затвор до 5 години и глоба от 1000 до 10 000 лева за организиране и участие в боеве с животни.