Много сериозни са щетите от тежката катастрофа, станала на автомагистрала „Тракия” между Пловдив и София. Това се вижда ясно от видео, изпратено от читател на TrafficNews.bg.

Инцидентът стана малко преди обяд в района на 96-97 км от аутобана, в платното по посока за София. Микробус се е блъснал в камион и микробус на фирмата, която извършва ремонт в участъка. Катастрофата е станала въпреки всички обозначения с пътни знаци и маркировка.

Разпилените знаци са предизвикали друг инцидент в съседното платно. Там са се блъснали два леки автомобила. По първоначални данни е пострадал един човек.

Автомагистралата е проходима само в аварийната лента. От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание и да спазват стриктно указанията на регулиращите движението полицейски служители.

За да не се образуват задръствания се препоръчва на водачите, пътуващи от Пловдив за София, да отбиват по стария път Пловдив-Пазарджик и от там през пътен възел "Гелеменово" да се включват в автомагистрала "Тракия".  

ОБНОВЕНА - 16:40: Движението по магистралата вече е възстановено.

Вижте ВИДЕОТО:

Вижте СНИМКИ от инцидента в първата новина по темата

Друг наш читател ни изпрати още КАДРИ от катастрофата: