Казусът около асфалтирането на ул. „Димитър Благоев“ във Брестник е плод на недоразумение. Това заяви пред TrafficNews кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов. Той е присъствал на среща с жителите на Брестник, обявили се срещу полагането на асфалтова настилка на трасето, тъй като там все още няма изградена канализация.

Местните изтъкнаха нуждата от рехабилитация на пътя, но за тях от по-голямо значение бе да преустановят ползването на септични ями. 

Жители на Брестник настояват улицата им да не бъде асфалтирана - първо искат канализацияОбратните води на част от селото все още се събира в септични ями

„Станало е объркване, тъй като ул. „Димитър Благоев“ е разделена на няколко части. Фирмата изпълнител е стоварила техниката си на грешно място. Жителите са казали, че там няма да се полага асфалт, тъй като няма канализация“, коментира Михайлов.

Той разясни, че ще се работи в онази част, заключена между улиците „Иван Вазов“ и „Александър Стамболийски“, тъй като в участъка вече има изградена мрежа.

По време на срещата са били обсъдени опциите за изграждане на канализационна мрежа по цялата дължина на „Димитър Благоев“.

„Тепърва имаме работа, говорихме за прекарване на канализация там, където още са със септични ями. Не мога да се ангажирам със срокове, но няма как това да се случи в рамките на тази година. Трябва да преценим бюджета и да изготвим проект“, допълни кметът на Общината.

"Успяхме да направим така, че парите на данъкоплатеца да бъдат вложени в нещо по-смислено. Дали беше грешка или добре отиграна ситуация - не знаем. Надяваме се само да не се забравят намеренията за изграждане на канализация в другата част на улицата", допълни Николай- жител на Брестник. 


Участъкът, където ще бъде положен асфалт.