Жители на Брестник се противопоставиха на полагането на асфалт върху улица "Димитър Благоев". Пътната мрежа наистина има нужда от рехабилитация, заявяват те пред TrafficNews, но по-голяма нужда има от изграждането на канализация.

Селото разполага с четири големи колектора, а част от хората са включена към канализационната мрежа. Кооперацията, в която живее Николай, обаче е със септична яма.

„Община Родопи е отделила финансиране за асфалтиране, което е чудесно. Само че ако сега положим настилка, без да има изградена канализация за обратните води, се лишаваме от всякакви шансове това някога да се случи. По-добре този асфалт да легне на улица, за която да се мисли как да бъде разкопана след години. Иначе просто хвърляме едни пари на вятъра“, допълва Николай.

По негови твърдения архивите на кметството сочат, че на ул. „Димитър Благоев“ има канализационна мрежа. Такава обаче не била факт, допълва той.  

„Многократно сме искали от общината там да бъде изградена мрежа. Имаше проект за изграждането на такава. Той обаче до ден днешен е просто едно добро намерение“, допълва жителят на Брестник.

По настояване на местните темата ще бъде обсъдена на днешно заседание в Брестник.

TrafficNews очаква становището на Община „Родопи“ по казуса.