Множеството нарушения по пловдивските пътища не са никаква новост. Не е новина и фактът, че напоследък полицейското присъствие в града е изключително засилено, в това число и на органите на КАТ. Снощи градът бе препълнен от униформени и цивилни, които се бяха разположили на почти всеки булевард.

Новината е обаче, че стожерите на реда, които съблюдават и наказват нарушителите, всъщност задават тон или просто пеят в хор с останалите граждани, които престъпват Закона за движението по пътищата. Именно такава простъпка, извършена от полицейски патрул, е запечатала камерата на пловдивчанин.

Във видео, заснето на кръстовището на булевардите "България" и "Васил Априлов", ясно личи как полицейска кола се нарежда в средна лента, която изисква задължително спазване на посока на движение - направо. Вместо това обаче патрулният автомобил на органите на реда решава да се държи безредно и от средна лента, придружен от още два автомобила, завива наляво.

Секцията за ляводвижещите се обаче е все още на червен светофар. Така "юнаците" успяват да прередят всички и в момента, в който лявото крило има зелена светлина да извърши завоя, господата преминават първи.

Нарушението е факт, но се чудим дали има някой, който да накаже тези, които се грижат за наказанията?