Пореден обрат по въпроса с ремонта и реставрацията на сградата на Хуманитарната гимназия в Пловдив! Фирмата „Трейс груп холд”, която бе избрана за изпълнител на обществената поръчка, е отпаднала като победител от конкурса. Причината е, че дружеството е пропуснало да предаде важна част от документацията.

Последвала покана на Община Пловдив да го направи, но до ден днешен гаранция за изпълнение на договора така не е входирана. В този смисъл комисията към Общината е обявила конкурентната фирма „ВДХ“ АД, която бе класирана на второ място – за победител и предстоящ изпълнител на реставрацията. Припомняме, че „Трейс“ бе обявила по-ниска оферта от 12,9 млн. лева, докато предложението на „ВДХ“ бе с 400 000лв. повече.

Настоящото решението подлежи на обжалване пред Комисия за защита на конкуренцията. Все още обаче няма яснота дали отпадналата фирма ще се обърне към тях.

„Трейс” предлага 12,9 млн. лева за ремонта на Хуманитарната гимназияОтвориха ценовите оферти за реконструкцията на пловдивското училище

При подобен сценарий ще се случи допълнително забавяне на дългоочаквания ремонт на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, чийто прогнозен старт бе това лято. Поръчката вече бе забавена веднъж, след като първо район „Централен” удължи срока за оферти заради грешки в количествено-стойностните сметки, а след това имаше и жалба от „Запрянови – 03” в КЗК.

По-рано днес родители на ученици от ОУ „Княз Александър I“, които делят една сграда с Хуманитарната, поискаха спешна среща с управляващите, на която да бъде обсъден бъдещият ремонт на сградата - паметник на културата от национално значение. Те молят за такава от 3 май, като оттогава търсят отговор и за това кога ще започне строителството на самостоятелно здание за основното училище в двора на гимназията.

Повече по темата вижте тук:

Родители на ОУ „Княз Александър I" настояха за среща с властта! Питат какво се случва с ремонтаСитуацията ни не е по-различна от тази на Математическата и ОУ "Драган Манчов", посочват те