КАТ и ОП „Организация и контрол на транспорта“ умуват как да бъде облекчен кошмарния трафик в Пловдив при синхронното стартиране на редица големи проекти в града. Среща днес ще се проведе между Здравко Димитров, зам.-министърът на транспорта Красимир Папукчийски и представители на НКЖИ. Това обяви градоначалникът по време на първа копка на дългоочакваната детска ясла в кв. „Съдийски“.

„Проведохме конструктивен разговор с министерството и институциите. Разликата с предишното правителство е огромна. Някои си мислеха, че са министри, но разхождаха само костюмите“, вметна Димитров.

Припомняме, че в последните седмици трафикът в Пловдив е кошмарен, а причина за задръстванията са именно ремонтите, които Общината стартира едновременно.

Пловдив под пътна блокада, леки автомобили и ТИР-ове пъплят по булевардитеТрафикът и днес е изключително утежнен

Кметът допълни, че на срещата ще бъдат обсъдени детайли около реализирането на предстоящите инфраструктурните проекти на Пловдив – пробива под гарата, градска железница и Бетонния мост.

Той допълни, че проектът за Бетонния мост е вече готов и припомни, че първата копка на пробива под Водната палата ще се състои в края на септември месец.

НКЖИ се разбърза за новия Бетонен мост, започва да го проектираОт държавната фирма са поискали изходни точки от Община Пловдив за съоръжението