„Леки автомобили, камиони, ТИР-ове, цистерни – целият трафик към близките села, в момента минава през града. Направо не ми се мисли какво ще се случва след 15-ти септември, когато  учениците се върнат и когато приключат летните отпуски“. Това заяви читател на TrafficNews по повод пътната обстановка в Пловдив.

Зверски тапи от автомобили се образуваха и днес в града. Стотици коли се опитват да си проправят път в Кършияка, където задръстванията са по няколко основни булеварда и улици. Причината за това са течащите в момента ремонтни дейности по Околовръстния път.

В час пик най-тежък е трафикът по бул. „Дунав“, а тапите започват от Голямконарско шосе и стига до кръговото с бул. „Княз Борис III Обединител“.

Силна пата се е образувала и на ул. „Победа“ – от кръстовището с бул. „Дунав“ до Моста на Герджика.

Задръстванията по бул. „Васил Априлов“ пък започват от Шекер Махала и стигат до бул. „6-ти септември“.

Тежките тапи не са новост, като от седмици това е ежедневието на шофьорите в Пловдив и областта. Задръстванията бяха наложени поради редица ремонтни дейности, стартирали еновременни. 

Галерия:

 

Брутална тапа на моста на Панаира, а пробивът на Водната палата дори не е започналСтотици автомобили пъплят по половин час посока центъра

Голяма тапа на един от входовете на ПловдивКилометричната опашка започва от Голямоконарско шосе и продължава до Областна управа