Парче от автобусна гума е намерено метри преди мястото, където тази нощ загинаха 45 души. Инцидентът стана около 2 часа на АМ "Струма" край пернишкото село Боснек. Автобусът е с македонска регистрация. Сред жертвите има и 12 деца. Шофьорът на автобуса също е загинал. Автобусът е пътувал в конвой, като е бил последен от общо четири. Всички те са пътували от Истанбул, където пътниците са били на екскурзия. Останалите превозни средства са продължили по пътя си.

Собственикът на автобусите е на мястото на трагедията. Седем души са оцелели, като в момента са настанени в "Пирогов" в стабилно състояние.

Заради намереното парче една от водещите версии е, че автобусът е спукал гума и затова е катастрофирал. Няма как категорично да се докаже, че парчето е от този автобус, защото са изгорели.

Очевидци са разказали, че видели автобуса да гори преди да катастрофира. Затова не е ясно дали спуканата гума е причина за инцидента или пожара е тръгнал отвътре.

След проверка ще се каже какво е състоянието на пътя, където стана трагедията на магистрала "Струма", заяви регионалният министър Виолета Комитова по Нова телевизия.

По-рано днес кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че имало сигнали, че този участък е опасен. 

„Не съм имала такава информация, познавам този път, след като направим проверка данните ще бъдат изнесени“, обясни Комитова.

Вътрешният министър Бойко Рашков и премиерът Стефан Янев пристигнаха в "Пирогов", където всеки момент се очаква да пристигне и Зоран Заев. Македонският премиер вече е разговарял с един от оцелелите.

Зоран Заев: Експлозия е събудила пътниците в автобуса, в който загинаха 45 душиОцелелите са успели да разбият прозорец и да избягат от огнения ад

Внезапна техническа неизправност или заспиване на шофьора – основните версии за трагедията с 45 души7 души са в „Пиргово", в стабилно състояние са