„Съжалявам за всичко, нито искам да се укрия, нито да не си понеса наказанието. Искам по-лека присъда, за да мога да продължа нормално живота си. Искам този кошмар да свърши”, заяви Любимир Трайков  днес пред магистратите в Апелативния съд в Пловдив.

26-годишният мъж от пловдивското село Първенец е обвинен в причиняването на тежката катастрофа на булевард „Руски”, при която загинаха трима души.

Той получи шест години лишаване от свобода от Окръжния съд в града, от които ще изтърпи реално четири години, тъй като се призна за виновен.

Адвокатите на Трайков поискаха  по-лека присъда, а прокуратурата и частните обвинители - по-високо наказание. Държавното обвинение поиска присъда над средната предвидена за това деяние. Адвокатите, представляващи пострадалите семейства, поискаха максималното наказание заради алкохола, превишената скорост и предишните обвинения на Любомир.

Според защитниците на Трайков  има съпричиняване от страна на Атанас, но пък адвокатите на потърпевшите не смятат, че има такова. Загиналият водач на пежото не е имал възможност да види бързо движещото се ауди заради растителността на булеварда, това потвърждават и показанията на единствения оцелял, който е казал, че фарове не са се виждали. Съдът ще се произнесе след един месец.

В съдебната зала днес присъства вдовицата Корнелия, която бе довела децата си, родителите на Поли и бащата на Любомир Трайков.