Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Тотемите на животни (Част Трета).

Тотемът е истински символ на вашия характер и основни черти, което означава, че не винаги може да бъде това, на което се надявате да бъде.    

Всеки тотем предоставя своето пророческо послание, което трябва да бъде интерпретирано. Символът на животните може да ви предостави скрито послание, защото сте сходни, потвърждавайки, че сте на правилния път и живеете по начин, верен на себе си. В този случай тотемът трябва да се смята за вашето животно в духовен смисъл, разбира се.

„Човек може да бъде много интелектуално развит и да има научни познания, но ако в същото време забрави за инстинктивната си природа, той няма целия потенциал на собствените си сили. В крайна сметка, от време на време в живота възникват ситуации, когато неговото вътрешно животно, което е забравено, заключено в клетка, избухва и компенсира продължителното невнимание.“

Тотемът на едно или друго животно не е случаен, това е „шепота“ - заложеното във Вселенски план за човешките индивиди  родени през определени периоди (дата и месец) на годината. Всеки тотем има свое собствено послание. Названието тотем - oti tem (боговете нашепват), идва от езика на северноамериканското племе оджибуей.

 

ГАРВАН  22 септември-22 октомври  

 

-влияещ вятър: западен

-основна посока: юго-изток

-преобладаващ елемент: въздух със земя

-растителен клан: бръшлян

-минерален тотем: азурит

-подходящ цвят: син

-музикален резонанс: ла

-личност: обаятелни, приветливи, добродушни, толерантни

-чувства: сензативни

-намерения: справедливост

-характер: отзивчив

-положителни черти: идеализъм, романтичност, дипломатичност

-отрицателни черти: нерешителност, лекомислие, лековерност, злопаметност

Анализи:

Земно влияние: Вие притежавате умението да обръщате поглед навътре и да се вглеждате във вас, вместо да търсите външна реализация.

Слънчево влияние: През 22 септември всяка година търсете да отбележите „промяната на скоростта” във вашия ритъм на живот.

Посока: югозапад

Подвластни на западните ветрове, които са символ на ясната цел на ума. Вашата необходимост е да знаете на къде отивате, т.е. внасяйте повече яснота преди да направите крачка.

Влияещ елемент: въздух със земя.

Въздухът ви стимулира и захранва с енергия, но земната стабилност може да ви въвлече в ситуации, в които ще се почувствате ограничени и хванати в капан. Като цяло комбинацията въздух със земя  ви носи мир и хармония. Двата елемента взети заедно определени ви влияят балансиращо, но ако нещо ви натъжи има вероятност да станете неконтролируеми.

Вие се чувствате несигурни, ако сте сами, предпочитате компанията на околните, чувствайки се в безопасност, когато сте в група. Поради тази причина вие работите по-добре в екип отколкото сами. Вие сте умели при оценка на качествата и предимствата на всяка алтернатива, пред която сте изправени и основния ви проблем е вземане на решение. След като го вземете обаче действате активно и неуморно.

Проявления на личността: Вие ненавиждате бъркотията и безредието. Ненавиждате свадите споровете и емоционалните сблъсъци. Стремежът ви да бъдете добре с всеки един може да доведе до обвинение в двуличие.

Като дете сте предпочитали да не бъдете изправени пред избор.

Любов: Вие сте романтични по природа и толкова бързо се влюбвате, че сте склонни да се отдадете на партньора си преди да са установени твърди взаимоотношения с него и след това често съжалявате.

Здраве: Прекаленото заболяване на собствените ви желания е най-голямата заплаха за вас. Органът, който най-много бива засегнат при вас са бъбреците. Също така може да имате и проблеми с мускулите в долната част на гърба. Упражненията на диафрагмата и областта около кръста влияят много благотворно върху вас, защото това е зоната, която отделя горната и долната половина на тялото и е балансиращата точка в организма.

Благоприятни месеци:

22 септември - 22 октомври

20 януари - 18 февруари

20 май - 20 юни

Най-добрия ден от седмицата: петък

Най-добрия часови пояс: през деня от 15.00 до 17.00 часа.

Предизвикателството на живота: Ще има периоди, през които ще се озовавате в ситуации, в които ще бъдете зависими от други хора и ще ви се наложи да търсите консенсус Вшият урок е: Вземете си поука от повтаряне на едни и същи ситуации в живота ви, проанализирайте пропуснатите грешки, за да се научите да вземате правилни решения и да поемате лична отговорност за собствения си живот.

 

ЗМИЯ  23 октомври  - 22 ноември  

 

-влияещ вятър: западен

-основна посока: запад

-преобладаващ елемент: вода със земя

-растителен клан: магарешки бодил

-минерален тотем: аметист

-подходящ цвят: виолетов

-музикален резонанс: си

-личност: силни, импулсивни, амбициозни, решителни и тайнствени

-чувства: скрити

-намерения: самонаблюдение

-характер: любознателен

-положителни черти: целеустременост, проницателност,

-отрицателни черти: злонамереност, инат, потайност, подозрителност

Анализи: 

Земно влияние: Вие сте изпълнени с идеи и ентусиазъм , но когато позволите на енергията си да изтече неконтролирано , плановете ви се оказват “смразени “ от хладният прием на външният свят. За това е необходимо да постигнете хармония между емоции и интелект. Вашите добри намерения и идеи често претърпяват разочарования, защото сте се опитали да ги реализирате в неподходящо време.

Вода със земя : Вечният кръговрат между вода и земя като ваши основни елементи , се преобразуват и това е от значение за вас. Защото целият ви живот се състои от промени и обновления.

Проявления на личността: Обикновено , когато пропадате, става стремглаво , но после изведнъж от дъното на мрака и отчаянието вие намирате сили да се изправите и отново да поемете макар и трудно пътят към върхът. С вас никога не е “ свършено” защото и в най изненадващият момент се завръщате на житейската сцена. Изпитвате силни чувства, но успявате да ги прикриете зад хладната фасада на уроците от които сте си взели поука. Осъществявате най – големият си напредък, когато срещате пречки по пътят си, колкото по грапав , толкова вървите напред. Аналитичната ви личност ви дава възможност да вземате ясни решения. Вие сте щедри не само с парите си, но и по отношение на времето си. Обичате да сте обградени с лукс и понякога прекалявате в задоволяването на капризите си и най – вече на близките ви.

Детство : Палави и игриви, няма мудност. Дори сте поднесли доста предизвикателства дори и на най компетентните възрастни около вас със своята проницателност. Играта е била за вас , не просто игра, а един живот. Не сте допускали да ви отнемат играчките, отнемат ли ви ги вие сте си отмъщавали.

Любов : Изпитвате постоянна изява на обич. Трябва да бъдете обичани, за да покажете любовта си.

Здраве : Податливи често на нервни разстройства стомашни язви, болки в червата и запек. Внимавайте, силният емоционален стрес може да ви причини проблеми с половата система.

Благоприятни периоди: 23 октомври – 22 ноември, 19 февруари – 19 април и 21 юни – 21 юли. Ден от седмицата  - вторник, Часови пояси 5 до 7 през деня и от 17 – 19 часа вечерта.

Основният урок за вас е , да се научите на систематичност.

 

БУХАЛ  23 ноември – 21 декември   

 

-влияещ вятър: западен

-основна посока: северозапад

-преобладаващ елемент: огън със земя

-растителен клан: имел

-минерален тотем: обсидиан

-подходящ цвят: златист

-музикален резонанс: до диез

-личност: жизнерадостни, добродушни, предприемчиви, независими

-чувства: топли

-намерения: обективност

-характер: искрен

-положителни черти: многостранност , адаптация, съвместимост

-отрицателни черти: неспокойствие, нетактичност, необузданост

 

Анализ

Земно влияние : Вие сте внимателни, контактни, умеете да черпите идеи от другите и най вече да реализирате своите.

Проявление на личността: Добродушни с чувство за хумор вие имате независим и авантюристичен дух. Откритото пространство е вашата стихия, затвореното - вашият упадък. Никой не е в състояние да ви постави в рамка. На вас вие необходима свобода на ума и изразяването, свобода да отидете там, където сърцето ви пожелае, да мислите това, което ви харесва и да изричате това, което чувствате. Вашата любознателност ви въвлича в дълги спорове и дебати. Винаги искрени, често изпадате във весело настроение, но сте склонни към експлозивни реакции, ако ви настъпят по болното място и гневът ви избухва драматично в случай, че ви провокират. За съжаление вашата дързост и откровеност понякога клонят към липса на чувствителност дори и грубост. Можете да бъдете жестоки и саркастични, когато обиждате някого.

Детство : Като дете сте обичали да не оставят само, където са и другите ,там и вие. Трудно детство, защото не обичате да ви налагат несправедливи правила.

Любов : Романтици и с афинитет за флирт. Харесвате всички трепети и вълнения на влюбването, но ненавиждате наложената обвързаност.

Здраве : Не подходящата храна за вас , като свинско, алкохол, тежки мазнини могат да атакуват жлъчка, бъбреци и черен дроб у вас. Най уязвимите ви области са хълбок и бедра. Често страдате от нервни изтощения, породени от прекалени вълнения.

Благоприятни периоди : 21 март – 19 април, 22 юли – 21 август и 23 ноември – 21 декември. Ден – четвъртък, Часови пояси – от 7 до 9 през деня и 19 до 21 вечерта.

Вашият урок е : Преди всичко концентрация във всяко едно отношение.

 За тотемите КЪЛВАЧ, СЬОМГА И КАФЯВА МЕЧКА четете ТУК:

Скритите послания: Вижте кой е вашият тотем според датата на раждане ЧАСТ 2Тотемът е истински символ на вашия характер и основни черти

 

Подбрал за всички вас езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.